21 Temmuz 2016 Perşembe

2016 yaz fotoğrafları #1

2016 YAZ FOTOLARI #1








Yazın yapılabilecek 9 şey

YAZIN YAPABİLECEĞİNİZ DOKUZ ŞEY 


Şu anda bu yazıyı okuyan  herkese merhaba diyerek başlamak istiyorum.

Çok güzel bir mevsimdeyiz. Yaz aylarının tam ortasında. Her şeyin bol olduğu zamanlar.
Neler yapıyorsunuz? 

Siz tatilini güzel geçirenlerden mi yoksa evde sıkıntıdan patlayanlardan mısınız?

Eğer cevabınız sıkıntıdan patlayanlardansa sizlere yazın yapabileceğiniz güzel sıkıntınızı geçirecek, zamanınızı boşa harcatmayan tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Mesela hava çok sıcak hele ki büyük şehirlerde betonların arasında hayat süren insanlar için ise çekilmez. Buna hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum. 

1. madde = Eğer bütün vaktinizi evde klimanın altında geçiriyorsanız canınız sıkıntıdan patlıyorsa internetten istediğiniz , izleyemediğiniz, başlamak istediğiniz bir diziye başlayabilirsiniz.

2. madde =  Havaların sıcak olması sizi uyuşuklaştırabilir. Buna sakın izin vermeyin ister sabah serininde , ister akşam serininde yürüyüşe,koşuya çıkın. Ülkemizin her şehrinde spor yazmanıza fayda sağlayacak parklar var. O alanlarını kullanabildiğiniz kadar kullanın.
3. madde=  Müzik playlistleri oluşturabilirsiniz .Bunları internet aracılığıyla paylaşabilirsinizde.
4. madde=  Fotoğraf çekmeyi sevmeyen insan kaldı mı? Tabi ki fotoğraf çekmek için en ideal mevsim yaz. Dışarıya çıkın bir gününüzü fotoğraf ve selfie için ayırın bunları facebook ve instagram hesaplarınızda paylaşın. 

5. madde= Pazar alışverişi yapın. Yazın doğanın sizlere sunduğu güzel besinleri kaçırmayın. Özellikle yazın yapılan pazar alışverişini gerçekten kışında yapabildiğinizi düşünüyor musunuz öncelikle bunu düşünün.

6. madde = Kendi şehrinizi keşfe çıkın. Elinizdeki imkanlar bu yıl sizin tatil yapmanıza izin vermeyebilir. Hafta sonlarınızı değerlendirin. Kendi şehrinizde hiç bilmediğiniz yerlere gidin. 

7. madde= Yeni tarifler deneyin. Yapmadığınız yemekler yapın içecekler hazırlayın. 

8. madde= Bisiklet kiralayıp bisiklet turları yapın arkadaşlarınızla . Hem spor hem güzel bir etkinlik. Bir gününüzü bu şekilde geçirebilirsiniz.

9. madde = Okumak isteyipte okuyamadığınız kitapları okuyun. Okuduklarınızın küçük bir deftere özetini çıkarın. Böylelikle aradan zaman geçtikten sonra defterinize bakıp okuduklarınızı size hatırlatacak cümleler bulunsun. 

Bunlar sizlere benim tavsiye edebileceğim şeyler. Eğer sizlerinde eklemek istedikleri varsa ya da yorum yapmak isteyenler varsa
 barkin_ertrgn@hotmail.com
 adresine mail atmaları yeterlidir. En kısa zamanda yani yazılarla buluşmak dileğiyle.

 HOŞÇAKALIN. 

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Yağmur

     Hava kapalı ve yağmurlu olduğu zaman ben kendim oluyorum. 
     En sevdiğim mevsim sonbahar, en sevdiğim hava yağmurlu havalar.
     Benim gibi bir insanın kesinlikle Londra'da yaşaması gerek diye düşünüyorum.

      Şemsiye altında yürümeye bayılıyorum. Hele havada rüzgar yoksa.O şemsiye ikide birde ters dönmek zorunda kalmayacaksa en sevdiğim şey.

       Yağmur yağınca ben ben oluyorum. En sevdiğim şey kendimle baş başa kalmak. Camın kenarında oturup sıcak bir çay ,kahve ,ıhlamur...
       

       Bazen kitap okumak bazen güzel bir dram filmi seyretmek kimi zaman blues,soul,caz tarzı müzikler dinlemek  kimi zamansa yağmurun sesi ve toprağın kokusuyla dans etmek. 

...