12 Eylül 2016 Pazartesi

Girit Mahallesi



Bursa'nın Mudanya ilçesinde şirin bir Rum mahallesi
Çoğu iki , üç katlı ahşap evlerden oluşan sokaklar vardır. Bayramda gezecek bir yer arıyorsanız Bursa'da yaşıyor ya da yolunuz Bursa'dan geçecekse uğramanızı tavsiye ederim. 

Özellikle Girit sokağına bir girin gezin , oradaki deniz havasını içinize çekin yürüyüş yapın. Nasıl gideceğinizi merak ediyorsanız belirteyim Mudanya mütareke binasının önünden dümdüz devam edin sizi Girit sokağına götürür.
Daha önceki yazdığım yazılardan birinde bu sokaktaki Şükrü Bey Yalısını tanıtmıştım şimdi de Girit sokağında Kalami isimli restaurantı tanıtmak istiyorum. İmkanınız varsa uğrayın derim. Eski bir Rum konağının restore edilmesinden sonra restauranta dönüştürülmüştür. Deniz manzarası eşliğinde Yunan mutfağı enfes.  


Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız inanın bana burası sizin için bir cennet. Tarihi Rum evleri , sokaklarındaki kediler , köpekler, kuşlar, evlerin balkonarına asılan renkli çamaşırlar...



NOT :

Nüfus mübadelesinden sonra bu bölgede yaşayan Rumlar Yunanistan'a Giritteki Türkler ise buraya yerleştirilmiş o yüzden mahallenin adı böyle kalmış.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder